İnsan ve Kur’an ikizdir

28.10.2014 22:28

             İnsan ve Kur’an ikizdir

 

 

          Bu arada şunu da belirteyim en güzel ezanların okunduğu en güzel namazların kılındığı en güzel camilerin olduğu en güzel cemaatlerin olduğu yer bizim ülkemizdir. Biz Arap ülkelerini benzer ülkeleri gezdik. Buralarda İslam’a saygı İslam’ı idrak etme söyle dursun İslam büyüklerine Hazreti Peygamber Efendimize saygı neredeyse bitmiş diyebiliriz. Hatta bir İran seyahatimiz oldu. Orada ezan sesine hasret kaldık. Camiye hasret kaldık. Tabi merkez ileri demiyorum. Kasabalar diğer köyleri diyorum. Onun için memleketimize çok şükretmemiz lazım. Böyle bir ülkede doğup büyüdüğümüz için çok şükretmemiz lazım. Bunun yanı sıra bilen Müslümanlar oluruz inşallah. İslam’ı kulaktan duyanlardan değil de bilen Müslümanlardan olmayı İnşallah Allah’u Teâlâ cümlemize nasip etsin.

         Evet, işte Allah’u Teâlâ’nın kelamı böyle sandığımız gibi sayfalar üzerindeki sözler değildir. Allah’u Teâlâ’nın hali yaratılmış hiçbir varlığın haline benzemediği gibi kelamı da benzemez. Buna ancak Hazreti Peygamber Efendimiz. Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in bir hadisi ile bunun üzerinde çok durmuştur.

 

         “İnsan ve Kur’an ikizdir” manasının bir tanesinden biride;

 

        Allah’u Teâlâ’nın sözlerinin her biri insan gibi beden sahibi RUH sahibi olduğunu işaret etmektedir. Buna tabi tarihte yaşamış büyüklerimizin hallerinden birçok örnekler var. Bu örneklerden bir tanesini size şöyle verelim. Muhiddin Arabi Hazretlerinin bir eserinde Allah’u Alem Fütuhatı Mekkiyede olması lazım. Gençlik dönemlerinde bir bayan hocası var işte seksen-doksan yaşlarında buna hizmet edermiş Muhiddin Arabî Hazretleri. Bir kulübenin içersinde suyunu getirir oranın temizliğini yapar ve ondan ilim öğrenirmiş. O gene böyle bir hizmette iken bir kadın geliyor. O yaşlı bayan hocaya diyor ki:

         Efendim benim kocam uzun zamandır yok, gelmiyor. İşte ben yalnız başımayım. Çoluk çocuğum var eşime ihtiyacım var. Nerede olduğunu bilmiyorum. Lütfen bana yardım eder misiniz? Kocamı bulup getiririmsiniz diye böyle bir istirhamda bulunuyor. 

         Buna Muhiddin Arabî Hazretleri şahit oluyor ve şahadetini aynen şöyle aktarıyor. Orada kadın hoca Fatiha süresini okudu ve Fatiha suresi bedenlendi. Yani insan bedeni gibi bedenlendi ve Fatiha süresine dedi ki:

         Git bu kadının kocasını bul da alda da gel ve birkaç saniye sonra Fatiha suresi o kadının kocası ile dönüyor. Bu bir örnektir sadece.

         İşte bu örnekten de anlaşıldığı gibi bizim de bazı hallerden bildiğimiz gibi hatta tarihin içersinde bu surelerin her birinin birer vakti zamanı olduğu gibi Ahir Zamanda da bunların tamamının Allah’u Teâlâ’nın Ahir Zamanda NUR’umu tamamlayacağım ayeti gereği ve bunun üzerine bir çoğunun bedenlendiği ve bu dönemde Büyük İslam Devletinin ama bu işid gibi değil hakiki manada bütün İslam ülkelerini etrafına toplayan muhafaza eden koruyacak onlara ilmi öğretecek barış ve güvenlik içersinde yaşatacak bir devletin kurulmasında da yine Allah’u Teâlâ’nın yine böyle bazı ayetleri bedenlenip böyle manevi toplantılarda görev almışlardır. Hatta liderlik yapmışlardır. Bunu da size söyleyeyim.

         İşte bunu şeyi hadiste geçtiği gibi “İnsan ve Kur’an ikizdir. İki ikizdir.” Manalarından bir tanesidir bu. Şimdi bu söylerimiz anlaşılmayacak gibi gelir size ama hakikatlerdir bunlar. Çünkü bizlere o İslam’ın içersindeki o derin manalar okyanusunun ta uzaklardaki manaları açmadılar. Biliyorsunuz son otuz-kırk yıldır mana âleminin erleri kalmadı. Kalmadığı için hep taklit yapan kimseler kimse kusura bakmasın. Onların meclisinde ilim öğretilmiyor. Bunlara yabancılar. Hala yıllardır, bunları eleştiri konusu yapmıyoruz ama hala İslam’ın beş şartını nasıl yerine getireceklerini döne döne bunları anlatıyorlar. İnsanlar hem bunları dinlemekten usandı. Hem de artık yeteri kadar öğrendiler. Bunlar üzerinde değil de biz İslam’ın iskeleti üzerinde değil de, biz iskeletini zaten yapıyoruz. İnşallah bütün inanlar yapıyorlar inanıyoruz. Onu ete kemiğe bürüyen yani o kemiğe eti bürüyen oradaki gözü kulağı efendim o bedenin içindeki organların hareketlerini onu nasıl RUH’a bağlandığını anlayabilmek için daha ötelerini anlamamız lazım.

Bu sebepten biz size âcizane bu devirde bunları anlatıyoruz ve diyoruz ki gerçek manada Kur’anı Kerimin her süresini hatta diyoruz ki; Kur’anı Kerimin bütünün ayrı bir bedeni var. İnsan bedeni gibi her sürenin ayrı ayrı bedenleri var. Onların içlerinde de her ayetin ayrı ayrı bedenleri vücutları var. İnsan bedeni gibi işte Hazreti Peygamber Efendimizin “İnsan ve Kuran İkizdir.” Hadisi şerifinin bir başka çarpıcı manası da budur.

 

 

           Bu ilmi alırsanız olursunuz. Bu ilmi takip ederseniz olursunuz. Bunlar gerçekleşir inşallah ki bu devir de hareketlenen bedenlenen ve yeryüzünde Allah’u Teâlâ’nın NUR’unu tamamlamak için görevlendirilen dört büyük sureden bir tanesi Vaki’a suresi, bir tanesi Rahman suresi ve Ta-Ha suresi de bedenleşmiştir. Bununla beraber Yasin suresi de benlenmiştir. Bu dört sure Biiznillahi Teâlâ yeni Kurulan İslam birliğini hem destekleyen hem onlara manen öğretmen olan ve hem onlara manen her türlü muhafazayı Biiznillah sağlayan surelerdir.