Rahman Suresi ile tanış

27.05.2016 12:54

RAHMAN SURESI

 
 

Rahman suresi ki hatırlatma suresidir. Hani birçok sure konularına göre yani Allah’u Teâlâ bizi yarattığı zaman Elest Günün de her şeyi öğretti diyoruz ya, işte o öğrettiklerini bizden almadı. Bizlerin Levh-i Mahfuzlarına yerleştirdi demiştik. Hatırladınız mı? Hatırlayabilirsiniz. İşte o hatırlatma anahtarları hatırlatma kapılarının en büyüğü rahman suresidir. Rahman suresi ile gerçek manada arkadaş olursanız, Rahman suresi size kendi içindeki sırları açacaktır ve size taa Elest Gününden Allah’u Teâlâ’nın vermiş olduğu ilimleri tek tek anlatacak ve sizin içinizde olan “inci ve mercanlar” yine Rahman suresinde gecen inci ve mercanlar yani batın ve zahir ilimler ortaya çıkacaktır.

Rahman Suresi ile arkadaş olursanız ki bu devirde canlanmış, bedenlenmiş dolaşıyor. O size Rabul mağribeyni ve Rabbül maşrikeyn ayetinin hakikati ile zuhur edecektir. Sizde hem iki doğu hem de iki batı zuhur edecektir. İki doğunun bir tanesi biri Elest Gününde ki aydınlanmamız doğu; ışıklanmamız. Bir tanesi yeryüzünde ışıklanmamızdır. İki batının bir tanesi ilk aydınlandığımız yere geri dönmemiz; diğeri de beden aleminde o dönüşe hazırlanmamızdır ve buna benzer bir çok daha manası var. İnşallah bunları size Rahman suresi ile dost olursanız, isterseniz olursunuz. Bu ilmi alırsanız olursunuz. Bu ilmi takip ederseniz olursunuz. Bunlar gerçekleşir inşallah ki bu devir de hareketlenen bedenlenen ve yeryüzünde Allah’u Teâlâ’nın NUR’unu tamamlamak için görevlendirilen dört büyük sureden bir tanesi Vaki’a suresi, bir tanesi Rahman suresi ve Ta-Ha suresi de bedenleşmiştir. Bununla beraber Yasin suresi de benlenmiştir. Bu dört sure Biiznillahi Teâlâ yeni Kurulan İslam birliğini hem destekleyen hem onlara manen öğretmen olan ve hem onlara manen her türlü muhafazayı Biiznillah sağlayan surelerdir.

 

Bu ilmi alırsanız olursunuz. Bu ilmi takip ederseniz olursunuz. Bunlar gerçekleşir inşallah ki bu devir de hareketlenen bedenlenen ve yeryüzünde Allah’u Teâlâ’nın NUR’unu tamamlamak için görevlendirilen dört büyük sureden bir tanesi Vaki’a suresi, bir tanesi Rahman suresi ve Ta-Ha suresi de bedenleşmiştir. Bununla beraber Yasin suresi de benlenmiştir. Bu dört sure Biiznillahi Teâlâ yeni Kurulan İslam birliğini hem destekleyen hem onlara manen öğretmen olan ve hem onlara manen her türlü muhafazayı Biiznillah sağlayan surelerdir.



Devamını oku: https://www.kardesimkuran.com/rahman-suresi/

 

Rahman Suresi ile tanış